Otursdag

Idag ventilerades min c-uppsats, eller kandidatuppsats om man så vill. Jag kan bara säga att det ej är det bästa jag vet att under 45 minuter få lyssna till kritik om hur mycket fel som kan anses förekomma i uppsatsen. Fel jag ej anser förekommer. Det är väl ganska självklart egentligen, man skriver ju sin text så gott man kan, jag gjorde det åtminstone. Positivt var dock att uppsatsens innehåll egentligen inte ifrågasattes, utan snarare sättet på vilket den var disponerad.

Det var alltså så min dag började. Min väckarklocka ringde 06.00 imorse. Efter att ha suttit på uppsatsventileringen åkte jag hem med alla tegelstenstunga böcker som jag släpade på, och åt lite lunch. Vilket egentligen inte innehöll någon form av mat, utan bestod av knäckebröd och en kopp te. Sedan skulle jag hurtig som jag är tvätta, men insåg att jag faktiskt bokat tvättiden först till 16.00…vilket innebar att jag släpat all tvätt till tvättstugan helt i onödan.

Nästa steg var att gå till ICA för att handla middag. Det var inte speciellt spännande det heller, det är så svårt att komma på saker att laga som garanterat blir gott. Satsar denna afton i alla fall på ugnsgrillad/tillagad/vad-det-nu-heter-lax med keso-persilje-och-vitlöksröra. Efter inhandling av föda spenderade jag någon timme med att läsa bloggar samt nyheter på Internet och beredde min väg ner i källaren för att tvätta.

Så duktig jag kände mig när jag 20 minuter innan tvättiden började gick ner för att utnyttja den tomma tvättstugan. Men ack så fel av mig, med dessa datoriserade bokningsprogram kommer man in exakt när tvättiden börjar och inte innan dess. Så där stod jag i 10 minuter och funderade på om jag skulle gå tillbaka till mitt rum eller ej. Till slut tröttnade jag på att stå i den mörka källaren för att gå ner till den igen efter cirka 5 minuter. Jag fick ju motion om inte annat.

I tvättstugan såg jag en lapp på anslagstavlan, där en viss X uppmanade den som stulit hans kläder att lämna tillbaka dem. Jag frågar mig själv; vem skulle vilja stjäla en annan persons tvätt? Måste man nu stå och vakta tvättmaskiner och torkskåp? Detta samhälle säger jag bara. Är det så desperat att få kläder eller? Det är ju dessutom rea överallt nu så det är bara att gå till närmsta klädbutik och köpa en tröja som kostar under femtiolappen.

Har upptäckt en sak. Båda av mina finaste örngott är borta...det ena försvann visserligen för länge sedan men nu har även örngott nummer två i den serien försvunnit. Jag tvättade inte heller det senare nämnda örngottet, varför jag börja fundera på om det lurar ugglor i mossen. Hur kan saker bara försvinna sådär? Jag förstår ingenting. Jag är nog den som har prydligast i min garderob, åtminstone av alla i detta hus. Saknar mina fina örngott.

Ett antal timmar senare:

Det tog mig fem timmar att tvätta 10 (!) maskiner med tvätt, däribland gardiner och en trasmatta! Så nu är det alltså rent och fint i min lilla boning. Middag hann även intagas, och den var mycket delikat. Nu är jag helt slut, fast klockan bara är cirka 21.34. Därför skall jag nu bädda rent i min säng med mina nytvättade lakan och läsa en god bok!

När det sker allt för mycket

Ve och fasa säger jag bara. När jag vaknade denna morgon var jag blind på ena ögat. Hur läskigt som helst. Någon som har en teori om vad det kan röra sig om för åkomma?

Sedan skulle jag ville komma med en andra undran. Nämligen vem som anonymt skriver elaka saker i min systers blogg? Jag kan nästan gissa mig till en handfull omogna och töntiga personer som skulle kunna göra det. Men för att vara rättvis nämner jag inga namn. Kan inte denna person skriva till mig så kan vi ta en diskussion om hur man beter sig i ett civiliserat land? Jag kan verkligen inte förstå vad som driver en människa till att göra någon sådant. Jag skulle vilja spärra in människor som håller på så, lobotomera dem och låta dem äta fågelfrön resten av sina patetiska liv. Det värsta av allt är att ha mage att kommentera utan att ens våga skriva vad man heter; det är inte bara omoget utan otroligt fegt också. Skäms på dig!

Idag ska jag plugga till min andra salstenta, som jag har på lördag. Den jag skrev igår gick ganska bra, svarade åtminstone på alla frågorna och hade koll på vad frågorna handlade om i de flesta fall. Dock vet jag att jag missade ganska stort på en fråga. Men men vi får väl se  hur det går, med tanke på att detta var en tenta i statsvetenskap, vilket inte är mitt huvud- eller favoritämne, orkar jag faktiskt inte bry mig så värst mycket. Det bästa är att jag snart är klar med min c-uppsats i litteraturvetenskap, jag tror att den ska läggas fram för opponering nästa vecka. För den som är intresserad finns den även upplagd på internet att läsa!

Det jag helst skulle vilja göra nu är att ta ledigt och skriva på min roman. Har kommit på så många  bra saker att skriva i den. Dessutom har jag lappar spridda över hela mitt rum med citat som jag bara måste få med i romanen, och diverse minnesanteckningar för beskrivningar av miljöer och dylikt. Problemet är ju att jag måste få skriva ner allt så fort som möjligt så jag inte glömmer bort mina planer på hur allt ska sammanfogas.

Egentligen har jag alldeles för mycket att göra just nu. Min förening på Stockholms Universitet ska hålla årsmöte snart, och i egenskap av ordförande har jag en hel del trådar att dra i för att det ska bli rätt. Sedan är det riksårmöte för Moderata Studenter snart också, och jag ska åka på mötet som en del av valberedningen. Det ska bli spännande! Men det är ack så mycket arbete med allt. Jag håller på med alldeles för många saker samtidigt! Jag funderar ganska start på att välja bort något! Men min roman, den kommer jag aldrig att välja bort!

En sång, jag har blott en sång, en sång bara för dig!

"I've been dreaming of a true love's kiss
And a prince, I'm hoping, comes with this
That's what brings ever-aftering so happy
That's the reason we need lips so much
For lips are the only things that touch
So to spend a life of endless bliss
Just find who you love through true love's kiss"

Är det inte vackert? Det är inte skrivet av mig men är oh så fint skrivet ändå. Det är inte bara prinsen man ska kyssa utan även sina raringar. Jag tänkte ge exempel på två av mina som jag skulle vilja ha tid att träffa oftare. Först ut har vi min lilla Effi:


Se så söt hon är! Dock kan man tro att hon är en liten älva för hon har så ljust hår. Som raring numbero två kommer Bruno:



Jag har en guldring med henns namn ingraverat i :) Jag har den jämt på mig. Det är däremot synd att hon bor så långt bort, men jag skall hälsa på henne så fort som jag kan.

True love's kiss - James Marsden, Amy Adams

Sången som nämns i rubriken är nog en av de bästa som finns!

Vad har jag gjort idag frågar jag mig? Jag har lagt ner timme efter timme på att läsa om Disneyland Paris på Internet. Finns så otroligt mycket bilder och information. Jag ska ju dit med min älskade älskling!

Jag vill också säga ush, för jag har två salstentor denna vecka som jag måste läsa till. Det är inte kul alls! Jag vill bara titta på Disneybilder och lyssna på Disneymusik!

Hittade förresten en bild från nyårsafton:



Kanske inte den vackraste nyårsklädseln, men för att vara på Skansen i minusgrader är det acceptabelt enligt min mening. Nedan kan ni även se Sollidenscenen som bevis på att jag faktiskt var där!



Se så vackert!

Treflig fortsättning tillönskas eder alla!



Intressant att läsa är alla bloggares summeringar av det gågna året. Tänk vad mycket som faktiskt händer under ett år, dock kan jag tycka att detta år har varit lite väl stressigt. Det kan nog bero på att jag slitit med min c-uppsats, försökt plugga till alla tentor och dessutom arbetat med diverse politiska arrangemang.

Det jag är mest nöjd över är att jag och Jocke lyckats fira både lucia och nyår på Skansen! På luciafirandet köpte jag ett pitabröd med vildsvinsskav i tillagat i en stor panna, det var en av de godaste sakerna jag smakat under året. Så åt vi mini-munkar i en pappersstrut som efterrätt, helt goda de också. Under nyår blev det inte så mycket till livs på detta nöjesställe. Det hela beror helt enkelt på deras imponerande höga priser. Vad sägs om cirka 65:- för en liten skinkmacka och 27:- för en Loka? Dock var fyrverkerierna så imponerade så att de skulle mätta vilken hunger som helst.



Julen firade jag med min underbara familj, där min älsklings-älskling även ingår (se bilden). Julvistelsen i Nora var lugn och idyllisk och fylldes med alla obligatoriska julmoment, där följande ingår:

* Julgranspyntning av den gigantiska granen (äkta förstås, se bilden).
* Hämtning av ved och eldning i värmepannan.
* Dekorering av pepparkakor.
* Intagande av diverse läckerheter.
* Besök av farmor och faster.
* Öppning av drivor med paket.
* Ständigt tändande och släckande av levande ljus (de är så underskattade!)
* En liten Oti som springer runt med en strumpa i munnen.
* En Effla-koil med tomte(läs "tönte-)luva.

Jag har även hunnit med att fylla år i mellandagarna för de som glömt det. Åt den traditionsenliga marangtårtan med Daim, grädde, banan och wienernougat. Det är den godaste tårtan i hela världen, har ALDRIG ätit en tårta som kan slå den faktiskt. Fick massa fina föllsedaspesenter också, tänka sig!

Nu ska jag ta mig en funderare över hur jag skall klara av den kommande veckans två tentor...kan det bli värre liksom?

RSS 2.0